HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

12. Költségeid – Közlekedés (6. LECKE)

2012.03.05. 23:35 Plain Jane

Viszonylag sok pénzt visz el a közlekedés is a havi tervünkben – főleg, ha autónk van és sokszor kell vele a szervizbe járkálni. Nézzük meg közelebbről is ezeket a költségeket!

Vegyük elő jóbarátunkat, a költségvetés Excel táblát, és a következő üres sorba írjuk fel: „Közlekedés” (az első oszlopba). Alá szépen sorban jöjjenek az egyes tételek, melléjük pedig írd be ezek havi költségét (a „B” oszlopba):

·         BKV, VOLÁN és MÁV bérlet, jegy (minden főre a háztartásban!)

·         autó havi használati és fenntartási díja:

    • benzin (hányszor, összesen milyen értékben tankolsz egy hónapban?)
    • autópálya (évente mennyit költesz autópályamatricára? ezt oszd el 12-vel)
    • garázsbérlet
    • kocsi tisztántartása, kellékek vásárlása
    • az autótartás éves díjainak 12-ed része:
      • szerviz (ha nem tudod, számolj 200.000 forinttal)
      • gépjárműadó
      • műszaki vizsgáztatás: mivel ez kétévente szükséges, a becsült díjat 24-gyel oszd el (alapvetően 15-20 ezer forintból megvan, plusz a felkészítés még egyszer ennyi szerintem lesz)
      • gumicsere (ezt ugye évente kétszer csináljuk: „2 x gumicseredíj / 12”, és háromévente illik új gumit is venni, számolj ezzel is, tehát „4 x gumiár x 2 / 3 / 12”, ahol a 2 jelzi a téli és nyári garnitúrát, hárommal osztjuk, mert ennyi évente veszünk újat, és 12-vel osztjuk, mert ennyi hónap van egy évben)
      • biztosítás (kgfb, casco)

·         egyéb járművek fenntartásának díja a fentiek alapján (pl. motor, hajó, repülőgép, helikopter)

Ha hitelre vetted az autót, ugye a hitel havi költsége már szerepel a táblázatban? Ha nem, ugorj vissza a 3. leckéhez (6. bejegyzés!).

A következő bejegyzés a közlekedés költségeinek működéséről, csökkentéséről fog szólni, látogass erre pár nap múlva!

Plain Jane

 

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés kocsi autó pénz pénzügy lecke gazdag költség gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr844218807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása