HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

Folyton csak megtakarítás – hogyan leszek gazdag?

2012.04.09. 22:11 Plain Jane

Már egy bő hónapja a költségekről beszélünk, meg arról, hogyan is lehet megtakarítani, hogyan lehet spórolni. Felmerült benned, mi köze is van ennek tulajdonképpen a gazdagsághoz?

Könnyen gondolhatod úgy, hogy a gazdagsághoz vezető út nem lehet spórolással kikövezve, hanem épp arról szól, hogy van elég pénzed. Hát, igazad van: éppen erről szól. Hogy van elég pénzed – elég élni, elég egy pici fényűzésre is, és elég ahhoz, hogy megtakarításod legyen.

Ugyanis ha kevesebbet költesz, mint amennyi pénzed van, akkor roppant értékes tulajdonod lesz: megtakarításod, ami a megfelelő helyen kamatoztatva pénzt termel neked. És minél több megtakarításod van, annál több kamatod lesz, annál több pénzed lesz – és igenis gazdag leszel. Pici fizetésből is lehet félretenni, és óriási fizetést is el lehet költeni.

Ha szeretnél gazdag lenni, kezdd kicsiben. Tegyél félre annyit, amennyit csak tudsz. Számomra az a tudat, hogy pénzem, ráadásul egyre több pénzem ül biztos helyeken, roppant megnyugtató. És számodra? Ugye milyen jó érzés, hogy ha baj van, tudunk hova nyúlni? Manapság pénzzel sokminden bajt ripsz-ropsz meg lehet oldani – vagy ha mégsem, akkoris segít. Ha súlyosan megbetegszik vagy meghal valaki a családban – szerintem ez a legrosszabb, ami megtörténhet velünk az életben. Ebben az esetben nem tudjuk visszafordítani a dolgot, ha gazdagok vagyunk. De – tudjuk fizetni a gyógyítás, ápolás költségeit, vagy éppenséggel a temetését, közjegyzőét.

De beszéljünk inkább kellemesebb dolgokról! Ha pénzt gyűjtünk össze, az azt jelenti, el tudjuk később költeni. Mondjuk én kevés annál jobb tevékenységet tudok elképzelni, mint azt kitalálni, mit is kezdenék egy nagy rakás pénzzel, ha tényleg elkölthetném.

Mert mondjuk én, ha például nyernék a lottón, nem vennék semmit sem. Bevágnám az egészet befektetési alapokba, és a kamatokból szednék csak ki mindig annyit, amennyi a havi megélhetésemhez kell… de énbelém már nagyon belémégett a pénz félretevésének ösztöne, belőlem ne induljunk ki.

Induljunk ki belőled… te mire költenéd a pénzt? Új ház, új kocsi, földkörüli út? Felújítanád a mama lakását, és felvennél neki egy bejárónőt?

Ha még nem gondolkodtál el a céljaidon (miért is szeretnél gazdag lenni, és mit teszel, ha összejön a pénzed), tedd meg most! És takaríts meg most, és tedd félre a pénzed most! Ez az első két lépés a gazdagság felé vezető úton!

Jó gazdagodást!

Plain Jane

Ui. A céljaid megtalálásához segítség itt: gazdag-akarok-lenni.blog.hu/2012/02/03/az_alapok_mit_jelent_neked_pontosan_a_gazdagsag_1_lecke

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz befektetés pénzügy gazdag költség megtakarítás gazdagság nemlecke

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr484336135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása