HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

16. Költségeid – Egészségügy (9. LECKE)

2012.03.26. 21:03 Plain Jane

Vegyük ma végig, mennyi pénzbe kerül saját magad, családod egészsége, testi épségetek karbantartása! Nyisd meg az Excel táblát, amiben a költségeidet tervezzük, és a következő üres sorba írd fel: „Egészség”, majd sorban egyenként írd alá az alábbiakat, és becsüld meg, mennyi pénzt költesz rájuk havonta. Ha inkább éves szinten tudod mindezt megállapítani, akkor az éves összegeket becsüld meg, és ezt oszd el 12-vel, hogy a havi költséget megkapd.

·         egészségbiztosítási költség (pl ha van Medicover szerződésed magán egészségügyi ellátásra)

·         egészségpénztárba fizetett havidíj

·         magánorvosi kezelések díja (fogorvos, nőgyógyász stb)

·         állami kezelések plusz díja: azok a szolgáltatások, melyek állami rendszerben sem térítésmentesek (pl fogbeültetés, hormonkezelés), vagy amiért ennek ellenére mégis fizetsz (hálapénz)

·         természeti gyógymódokra költött pénz (pl kineziológus, akupunktúra)

·         gyógyszertárban havonta hagyott pénzösszeg: gyógyszer, vitamin, egyéb készítmények (gondolkozz el rajta, a családtagok évente hányszor betegek, és ekkor mennyibe szokott kerülni a kikúrálásuk)

·         testedzés költségei: havonta mennyit költesz az alábbiakra?

    •                     * konditerem
    •                     * tornaóra, sportfoglalkozás
    •                     * uszoda
    •                     * egyéb edzés
    •                     * versenyek díjai
    •                     * speciális felszerelések (pl focilabda, szánkó)

A gyermekek edzésének költségeit már a gyermekek költségénél számoltuk; itt csak a felnőttekét vedd figyelembe!

A sportboltban vásárolt ruhát, amit mindennapi viseletre szánsz, szintén ne add hozzá!

·         „wellness” szolgáltatások: fodrász, manikűr, pedikűr, masszázs

Ha ezeket a költségeket mind összeszedted, mára készen is vagyunk. Legközelebb nézünk pár tippet az egészségünk megtartásának költséghatékony módjára!

Egészségben gazdag napot neked,

Plain Jane

Szólj hozzá!

Címkék: sport család gyerek egészség pénz pénzügy lecke gazdag költség gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr554335977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása