HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

18. Költségeid – Éves ünnepek, utazások (10. LECKE)

2012.04.02. 21:48 Plain Jane

A költségterv összeállításakor többnyire megfeledkezünk az ünnepekről, pedig igen sokat el tudunk ezekre is költeni. Nézd meg az alábbi tételeket, mibe szoktak kerülni neked:

·         karácsony: a karácsonyfa, a díszek és dekorációk, adventi meglepetések, az ünnepi menük, ünnepi ruha, a rokonok meglátogatásának költsége, és persze maguk az ajándékok

·         születésnap: hány szülinapi ajándékot vesztek egy évben, és milyen értékben

·         névnap: mint a szülinapok

·         bulik, partik, ünneplések: évente hány bulit tartasz, ezek mennyi pénzbe kerülnek (étel, ital, papírtányérok, díszítés), illetve hány partira mész vendégként, ahova illik vinni egy üveg pezsgőt

·         nyaralás, síelés: egy évben hányszor mész el vidékre, külföldre nyaralni, pihenni, és ez mennyi pénzbe kerül (ne feledd el az iskolai szüneteket, hosszú hétvégéket sem)

·         tábor: iskoláskorú gyermekeid nyári táborainak, illetve egyéb elutazásainak (pl sítábor) költsége

A fenti költségtételeket add össze, majd oszd el 12-vel: ez a nyaralásaitok havi költsége. Írd be az Excel táblázatodba! (Javaslom, hogy egy külön lapra másold át a fenti listát, írd be az éves költségeket. Így később is tudni fogod, mire miért írtál akkora összeget, amekkorát írtál!)

Pár nap múlva összeszedünk pár olcsó nyaralási módot, gyere és mondd el te is, milyen ötleteid vannak, segítsünk egymásnak!

Üdv,

Plain Jane

 

Szólj hozzá!

Címkék: család gyerek ünnep pénz nyaralás pénzügy lecke gazdag költség gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr644336091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása