HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

20. Ünnepeljünk kevesebb pénzből!

2012.04.13. 22:17 Plain Jane

Hol is hagytuk abba? Az éves ünnepléseinknél, pihenésünknél. A pihenésünk költségeinek lefaragásáról már beszéltünk, így folytassuk a sort az ünnepekkel.

Ajándékok, melyek nem kerülnek sokba. Sosem hittem el, mikor valaki azt magyarázta, az ő gyereke drága ajándéknak örül csak. Ez nevelés kérdése, azaz attól függ, mit lát a gyerek otthon. Ha a kölöknek a versenyzéshez tényleg egy többszázezres bicikli kell, akkor ezt meg kell vele beszélni, hogyan tudja a család kigazdálkodni. De ne kapja meg a gyerek szülinapjára! Ajándékba olyan dolgokat adjunk, amik a szeretetünket fejezik ki. Lehet, elcsépeltnek hat a „saját készítésű ajándék” ötlete, de szerintem az egyik legjobb. Íme pár ötlet, ami szerintem nagyon bejön az ajándékozottaknál:

·         Miért ne próbálnál meg a youtube-on keresni olyan kisfilmet, ami megtanít téged portrét rajzolni, hogy aztán a párod portréját megrajzolhasd fényképről?

·         Írhatsz történetet is: kisebb gyereknek mesét, nagyobbnak életkorához illőt, felnőttnek novellát, verset.

·         Lehet ételt készíteni – egy tortát, egy doboz kekszet, egy kosárnyi lekvárt, egy kerék sajtot vagy egy egyéb különlegességet. Fantasztikus ajándék az éttermes meglepetés: gondolj ki néhány nagyon hamar elkészülő ételt, készíts egy díszes-rajzos menüt, és add oda ezt az ajándékozottnak. Az étlapon lehet mondjuk meggyleves (befőttből készíted) és erőleves (leveskockából, cérnametélttel), a főételek közt sertésflekken és sült csirkemell, köretnek zöldsaláta vagy borsófőzelék. A desszert pedig lehet tejszínhabos ananász vagy gesztenyepüré. Ezt mindet hamar el tudod készíteni, de biztos, ami biztos, tálalj fel előételt is, pl sajtkockákat fogpiszkálóval, vagy tortillacsipszet ketchuppal, vagy kifliszeletkéket csemegekolbásszal…

·         Varrhatunk új függönyt, díszpárnát az ajándékozott hálószobájába. Gyerekeknek varrjunk alvókát, új plüssbarátot.

·         Összeállíthatunk egy tematikus fotóalbumot (például „Így alszol”), amit színes papírokkal, gombokkal, matricákkal, egyéb díszekkel dekorálunk.

·         Fotókból számítógépes videót is készíthetünk, amit kivetítünk (pl Windows Moviemaker az Office alkalmazások közt valószínűleg van a gépeden, ezzel nagyon könnyű videót készíteni).

·         A család betanulhat egy meglepetésműsort az ünnepeltnek: verset, mesét mondhatunk (olvashatunk), énekelhetünk, táncolhatunk. Mókás és megható is lehet!

·         Fából is barkácsolhatunk, pl babaházat kislányoknak, könyvespolcot szülőknek. Ha ehhez nem érezzük magunkat elég ügyesnek, építsük meg az ajándékot titokban Legóból!

A lakás díszítését is megoldhatjuk sajátkezűleg készített díszekkel bármilyen ünnepre, partira. Ha van gyerek, vonjuk be őket is az előkészületekbe!

Neked van megtakarítási ötleted? Írd meg, várom!

Üdv,

Plain Jane

 

3 komment

Címkék: család gyerek ünnep pénz pénzügy gazdag megtakarítás gazdagság nemlecke

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr434336149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UinvestHungary · http://uinvest.blog.hu/ 2012.04.18. 12:06:42

Nem vagyok a spórolás híve, inkább a bevételeimet bővítem, ahogy Kiyosaki mester is tanítja :)

Plain Jane 2012.04.18. 12:16:53

Ezt nagyon jól teszed, de ez csak az egyik oldala a gazdagságnak - a másik az az, hogy legyen megtakarításunk, azaz figyeljünk a költéseinkre.
És ha már van megtakarítás, nagyon figyeljünk oda, mit csinálunk vele. Ide még nem érkeztem el a blogban, de nagyon röviden: figyelni kell a magas hozamokkal kecsegtető ajánlatokra, főleg, ha biztonságot is ígérnek. Bedőlt a Quantum XXL, bedőlt a karbonkredit (Botanoo), jön majd sorra a többi...Uinvest, KMD?

blogollol · http://hasznoslinkek.blogspot.com/ 2013.11.01. 19:38:53

"Kiyosaki mester" azt is tanítja, hogy diszkont áron vásároljunk, alkudjunk le, amennyit csak lehet és csökkentsük a felesleges (pl pazarló, luxus) költségeinket. Vagyis gazdálkodni kell. A gazdálkodás pedig azt jelenti, hogy a kiadásainkra is és a bevételeinkre is oda kell figyelnünk. Csak a bevételtől nem leszünk gazdagok (hacsak nem vagyunk pl. Sandra Bullock vagy Julia Roberts). Sokat keresni jóval nehezebb, mint spórolni, ezért ajánlatos először spórolni, megtakarítani a befektetésre, aztán dolgozni a sokat keresésen. Ebben is segíthet a www.recepttunder.info oldalam, illetve a www.sporolas-most.blogspot.com blogom.
süti beállítások módosítása