HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

10. Költségeid – Lakásköltségek (5. LECKE)

2012.02.27. 23:17 Plain Jane

Tudod-e viszonylag pontosan, mennyit költesz a lakásod fenntartására?

Nézzük meg együtt!

Javaslom, szedd elő az utóbbi 12 hónap számláit, és számold ki ezeknek az átlagát. (Össze kell adni a 12 összeget, majd az eredményt el kell osztani 12-vel. Ebből lesz meg a havi átlag költség. Ez az átlagolás azért fontos, mert máshogyan használjuk az erőforrásokat télen és nyáron!)

Nyisd meg az Excel táblázatot, ahol a havi költségvetésedet készíted! A következő üres sorba írd fel: „LAKÁSKÖLTSÉG” (az „A” oszlopba). Milyen számlákról is beszélünk? Az alábbi tételeket vidd fel az Excel táblázatodba (az „A” oszlopba szépen egymás alá), és írd melléjük a havi költséget (az éves költség 12-ed részét, a „B” oszlopba). Ha valamelyik költség rád nem vonatkozik, akkor is vidd fel, és tégy melléje egy nullát: ez jó a lelkünknek!

·         Bérleti díj

·         Közös költség

·         Áram (villanyszámla)

·         Vízdíj

·         Csatorna (szennyvízelvezetési díj)

·         Szemétdíj

·         Gáz

·         Távfűtés

·         Lakásbiztosítás

·         Vezetékes telefon

·         Mobil telefon

·         Riasztó havi díja

·         Takarítás, személyzet bére

·         Kerti segítő bére

·         Éves ingatlanadó 1/12 része

Van esetleg több lakásod, van nyaralód, a gyereknek lakást bérelsz vagy kollégiumi szoba után is kell fizetni? Ha igen, vidd fel ennek a nevét a következő üres sorba, és ismételd meg a fenti sorokat, kiszámolva a havi költségeket.

Ha sikerült mindent felvinni a táblázatba, készen is vagyunk. (Ha szerinted bármilyen lakhatással kapcsolatos költség hiányzik a fenti listából, szólj!!)

Legközelebb folytatjuk, megnézünk pár tippet a fenti költségek csökkentésére!

Üdv,

Plain Jane

 

2 komment

Címkék: család pénz lakás pénzügy lecke gazdag költség gazdagság rezsi

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr884218779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timi-puli 2012.07.23. 16:03:47

A TV és Internet költségek lemaradtak.

Üdv,

Plain Jane 2013.11.01. 19:38:14

@timi-puli: Köszi a megjegyzést, erről a szabadidő eltöltésénél tervezek írni. Ha van addigis ötleted, várom!
süti beállítások módosítása