HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

1. Előszó a meggazdagodásodhoz (ej, ez egy hosszú szó lett, bocs)

2012.01.27. 13:18 Plain Jane

Mint a blog ismertető soraiból látod, egy gazdagító könyv (illetve munkafüzet!) írásába kezdek itt a gazdag-akarok-lenni.blog.hu-n.

Szeretnélek megtanítani két alapvető dologra, amit sajnos a suliban nem tanultunk, és sokan a szüleinktől vagy más példaképeinktől sem tudjuk megtanulni. Ez a két dolog pedig:

·         költségek kezelése, menedzselése

·         bevétel gyarapítása.

Pontosan tudom, hogy te a második ponttal szeretnéd kezdeni, és ez nem baj. Ilyen a társadalom, így gondolkodik körülötted az emberek 99%-a. (Ezt speciel nem emlékszem, hol hallottam, de ha érdekel a pontos forrás, szólj és megkeresem!)

Ahhoz, hogy rendbetegyük a pénzügyeidet, először az alapokat kell, hogy tisztázzuk (milyen meglepő!). Így viszonylag hamar fogunk foglalkozni a céljaiddal és nézeteiddel. Ha ezek megvannak, akkor jön a költségmenedzsment, és amikor ebben is profi vagy, akkor térünk majd csak rá a bevételekre.

Remélem, ez nem kiábrándító, ugyanis ha a bevételekkel akarod kezdeni, épp az fog megtörténni veled, mint az összes lottónyertessel: megtanulsz költeni, aztán ez már jobban fog menni, mint a pénzkeresés, és pórul jársz. (Tudod, ugye, hogy a lottónyertesek pont elszegényedni szoktak, miután a fenekére vertek az irdatlan sok pénznek, ugye?)

Szóval engedd el magad és bízz bennem, meg magadban, hogy nem is ördöngösség az egész, és meg tudod könnyedén csinálni.

A tervem az, hogy az okosságokat, gondolkodnivalókat LECKE formájában adom át, és ha egyéb érdekességet osztanék meg veled, annak valami teljesen más lesz a címe. Így ha egy kedves olvasó majd mondjuk 2020-ban ide keveredik és még megvan a blog (hallok ilyen baleseteket), akkor is tudni fogja majd végigcsinálni saját pénzügyi életének kézbevételét az 1. leckétől. Figyelem, a lecke mindig fog tartalmazni HÁZIFELADATOT. És ugyanúgy, mint az iskolában, ha nincs kész jövő órára a házi, nem tudsz mire építeni.

Heti 1 vagy 2 bejegyzést szeretnék írni, és nyugalom, nem lesz sok és bonyolult a házi, adok neked esélyt, hogy tényleg el tudd végezni, oké?

Ha bármi kérdésed, kérésed, megjegyzésed van, ÍRJ NEKEM, de tényleg. (Asszem tudsz itt nekem valahogy üzenni, de ha mégsem, kommentelj a bejegyzésekre!)

Remélem, lelkes vagy, úgyhogy kezdjünk bele:

SZEREZZÜK MEG NEKED A FELÜGYELETET A PÉNZÜGYEID FELETT!

Üdv,

Plain Jane

(ami nyilvánvalóan egy álnév – ha ismersz, tudod, ki vagyok, és hogy van alapom rá, hogy meggazdagító blogot írjak tök ingyen!)

 

1 komment

Címkék: pénz pénzügy gazdag gazdagság nemlecke

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr483905479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy.Zsolt 2013.11.01. 19:38:04

Kedves, Plain Jane!
A blogod felkeltette az érdeklődésem, szeretnék veled személyesen találkozni.
süti beállítások módosítása