HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

5. Költségeid – mindennapi kiadások (2. LECKE)

2012.02.10. 23:00 Plain Jane

A jó hírem az, hogy az alapozásnak vége, és elkezdjük végre az igazi munkát!

Nemrég megkerestük a legfontosabb pénzzel kapcsolatos célodat. Mától azon dolgozunk, hogy ez a cél minél hamarabb megvalósuljon, és az idevezető utat a költségeid átnézésével kezdjük.

Tisztában vagy vele, mennyit költesz egy hónapban ételre, ruhára, tisztítószerekre, egyéb apróságokra? (Valószínűleg nem.)

A mai lecke egyszerű lesz: fogj egy darab papírt, írd rá a mai dátumot! Gondolkodj el rajta, költöttél-e ma készpénzt. Ha igen, írd fel a papírra a pontos összeget, és azt is, hogy mire ment! Ha egy fahéjas kiflit vettél reggelire 60 forintért, ezt is írd fel. Nincs válogatás, mert sok kicsi sokra megy: minden reggel egy fahéjas kifli az 22 munkanap alatt 1320 Ft, egy évben 15.840 Ft!

Kérdezd meg a párodat, ő költött-e ma készpénzt, és magyarázd el neki, hogy mától fogva minden költést felírtok, mert szeretnéd fillérre pontosan tudni, mibe kerül a háztartás. A gyerekeknek adott, gyerekekre költött pénzt is írjátok fel, egyszerűen mindent, ami a zsebből, pénztárcából kikerült!

A papírt mágnessel rögzítsétek a hűtőn, ott mindig szem előtt van. Mikor készítitek a vacsorát, látni fogjátok. Ha aznapra nem írtatok fel költést, kérdezzétek meg magatoktól és a párotoktól is, biztosan nem vettetek semmit?

A készpénzes kiadásaidat egy kerek hónapon keresztül írd. Figyelj rá, hogy ha étkezési utalvánnyal vagy bármilyen kártyával fizettél (tehát nem készpénzzel), azt NE írd fel! Viszont ne csalj le semmit, és végy meg mindent, amit múlt hónapban is megvettél volna. Csak az egy hónap elteltével fogjuk megnézni, muszáj volt-e költened rá a pénzt.

(Az egy hónap elteltével meg fogjuk nézni a bankkártyás és hitelkártyás kiadásaidat is, így ne ringasd magad téves biztonságba, ha azt látod, hogy a papíron nem is gyűlik annyira a kiadások sorozata. Mindennek utána fogunk járni. De addig még van időnk.)

Szóval kezdd el ma, és írogasd serényen! Egy hónap múlva megnézzük ezt a papírt, így vigyázz rá nagyon!

Mára ennyi volt!

Üdv,

Plain Jane

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz pénzügy lecke gazdag költség készpénz gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr894079798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása