HTML

Gazdag akarok lenni!

Megfordult már a fejedben, hogy milyen lenne az élet, ha gazdag lennél? Ha lenne elég pénzed? És néha álmodozol róla, hogy egy fejvadász bekeres egy olyan állással, amivel hirtelen kétszerannyit keresel, mint eddig, vagy megnyered a lottó ötöst, vagy örökölsz egy ismeretlen nagybácsi után? A jó hírem az, hogy ennél sokkal könnyebben lehet pénzügyileg fejlődni. Erről a módszertanról szívesen írnék egy könyvet is, de nem fér bele az időmbe, így inkább igyekszem heti 1-2 fejezetet megírni itt. Te meg olvasd, és ha tényleg akarod, hogy ellenőrzésed legyen a pénzügyeid felett ÉS EGYRE GAZDAGABB LEGYÉL, a házifeladatot is csináld meg!!! És ha ennél többet akarsz, kérj személyes konzultációt - írj nekem, és egyeztetünk időpontot!

Címkék

álom (3) autó (3) bank (3) befektetés (4) címkék (1) család (11) egészség (2) gazdag (23) gazdagság (23) gyerek (7) hitel (3) készpénz (2) kocsi (3) költség (15) közlekedés (2) lakás (3) lecke (10) megtakarítás (11) nemlecke (10) nyaralás (2) oktatás (1) pénz (24) pénzügy (24) rezsi (2) sport (2) ünnep (2) Címkefelhő

8. Költségeid – Banki költségek és befektetések (4. LECKE)

2012.02.20. 17:00 Plain Jane

Ma maradjunk még a pénzintézeteknél, nézzük meg, miket fizetsz nekik a hiteleken kívül!

Most vedd elő a banki számlakivonatokat, amiket minden hónapban papíron vagy elektronikusan kapsz számlavezető bankodtól. Minden egyes bankszámlára gondolj, ami a családban van! Nézd át őket alaposan, és számold ki, mennyit költöttetek egy hónapban átlagosan a számlavezetésre. Ezt a számot írd fel az Excel táblázatodban a következő üres sor „B” oszlopába („Kiadás”), és írjad elé: „Banki költségek”.

Befektetésed van-e, amit banknál vagy biztosítónál kötöttél, és rendszeres jövőbeni fizetést vállaltál rá? Azokat az életbiztosításokat is sorold ide, amit igazából befektetési céllal kötöttél, például nyugdíj-előtakarékossági célra, vagy a gyerekek életkezdését segítő, vagy ingatlancélú megtakarításokat! Minden jöjjön ide, amiből plusz pénzt, hozamot akarsz látni. (A többi biztosítást annál a fejezetnél fogjuk számolni, ahova célja alapján tartozik, pl kocsi, egészség.)

Ha ezt a befektetést havi rendszerességgel gyarapítod, akkor a havi összeget, ha pedig évente egyszer teszel félre, akkor az éves összeg 1/12-ed részét írd fel a táblázatba. Minden egyes befektetésnek külön sort szentelj, egymás alá írd be őket! (Az „A” oszlopba a befektetés megnevezését, a „B” oszlopba a havi összegét, és a „D” oszlopba, megjegyzésként a várható befejezést is rögzítsd!)

A befektetéseket nem érdemes csökkenteni, még akkor sem, ha nem igazán kedvezőek. Ezt a témát később részletesen beszéljük, a megtakarításoknál.

Mára készen vagyunk, a következő alkalommal a banki költségek csökkentése lesz a téma!

Ha addigis kérdésed van, írj!

Plain Jane

Ui. A szóbanforgó Excel táblázatot a tanfolyam végén emailben elküldöm neked, ha jelentkezel érte (már most lehet jelentkezni!)

Szólj hozzá!

Címkék: bank pénz befektetés pénzügy lecke gazdag költség gazdagság

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/api/trackback/id/tr594119164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása